петък, 15 юли 2016 г.

Седемте НЕ-та в отношенията с мъжете

1. Не купувайте четки за зъби, момичета! Не бързайте да накарате някой хигиенно осакатен да се чувства като у дома си в жилището ви. Ако един мъж държи достатъчно на себе си, на впечатлението, което оставя и не на последно място ако му пука какъв вкус ще остави след себе си, когато ви целуне, той ще е предвидил сам да си донесе четка за зъби и самобръсначка. И да си ги използва.
И въобще всякакви подаръци във вид на хигиенни средства са абсолютно забранени. По-скоро съм склонна да поставя под съмнение вашия вкус за мъже, ако сте допуснали до себе си някоя кръстоска на разгонен пор и мъртва вещица. С течение на времето ще разберете, че когато мирише тялото, обикновено смърди и душата.
2. Не бързайте да го впечатлявате с готварски умения! Не се залоствайте между тенджерите и тиганите като пред комплект барабани. Рискувате да приучите индивида да идва при вас само когато е гладен, създавате му рефлекс като при кучето на Павлов. Не сте хранилка, нито любимата му баба. Има достатъчно алтернативи под формата на ресторанти, кебапчийници, павилиони за бургери и всякакъв джънк фууд. Да не говорим при колко мъже доживот съществува опцията "Ще хапна при мама". Няма да умре гладен, милия. Така или иначе любовта, която минава през стомаха, неизбежно приключва в канализацията.
3. Не разглезвайте мъжете! Зарежете поученията на майките и бабите си, че жената трябва да се грижи за комфорта на мъжа. Мъжете не са бебета, те са зрели, разумни, мислещи същества с ръце, крака, уста, мозък и изобщо притежават си целия необходим набор органи за оцеляване. Не мога да си обясня защо насилствено трябва да ги превръщаме в лежаща на дивана, хранена в устата с лъжичка пихтия, а после да мрънкаме какво шкембе са пуснали и колко мързеливи са станали.
4. Не отказвайте да ви сменя крушките! Да, разбира се, че можем да си ги сменяме сами, не е ядрена физика. Освен това можем сами да отпушваме канали, да боядисваме стени и да шофираме. Но възниква въпросът, ако започнем да вършим всичко това сами, за какво точно ще ни е необходимо присъствието на индивида от мъжки пол у дома? Няма ли да е по-лесно да си ползваме вибраторите и да си спестим купища главоболия и мръсни чорапи?
5. Не правете първата крачка! Твърде вероятно е да се спънете. Да, отдавна не живеем в Средновековието, еманципирани сме... И понякога виждаме нещата много по-ясно от мъжете, но смелостта ви и форсирането на взаимоотношения по-скоро плаши до смърт силния пол, отколкото да предизвиква възхищение. Мъжът е ловец. Поне трябва да бъде. Не му отнемайте това удоволствие. Ако не предприема действия спрямо вас дълго време, най-вероятно просто не проявява интерес. Преживейте го.
6. Не крещете! Не всички мъже харесват блек метъл, а и никой няма да ви върне изхабените нерви. Разговаряйте за проблемите спокойно и аргументирано. Ако нещата продължат да куцат, сменете мъжа, не децибелите.
7. Комуникирайте! Не премълчавайте проблемите, не прикривайте яда си. Те притежават способността да се акумулират, самооплождат и размножават. И изисквайте обратна връзка и варианти за решения. Ако човекът до вас слуша с половин ухо, не желае да разговаря или избягва проблемите, вижте предния абзац- и сменете мъжа ;)